Wauw, een heel nieuw atelier bouwen…

Super gaaf natuurlijk maar waar moet je beginnen? Het ontwerp van het atelier is gemaakt door Jolanda Duijnker van Mooj Studio. Samen met Jolanda hebben we alle wensen op papier gezet en kon de bouw beginnen.

De sloop van de bestaande schuur was de start van een aantal maanden klussen. Sjors van Aannemersbedrijf Sjors Potiek ging met ons de uitdaging aan om de bouw van het atelier te realiseren. Fundering maken, beton storten, spanten zetten, muren plaatsen, het was een knap staaltje teamwork! Terwijl ik in de bijkeuken, in mijn tijdelijke werkplaats, verder ging met smeden werd er steeds meer van het atelier zichtbaar.

Ondertussen staan de spanten op z’n plek en liggen de dakpannen op het dak. Het begint nu het echt ergens op te lijken. De binnenkant afwerken, daar keek ik naar uit en was absoluut een feestje maar toch ook onwijs tijdrovend moet ik eerlijk zeggen. Muren schilderen, toilet tegelen, keuken afwerken en nog veel meer…

Nu is het wachten op de kozijnen en hoe leuk is het dat we tijdens onze zomervakantie foto’s krijgen van familie en buren. “Lous heb je het atelier al gezien? Gaaf geworden!” Hoe fijn het in de bergen ook was, ik kreeg toch wel heel veel zin kreeg om naar huis te gaan. Super nieuwsgierig natuurlijk!

Het atelier is helemaal wind en waterdicht en is het tijd om de vloer af te werken. Vloerverwarming voor lekkere warme voeten met een visgraat afwerking on top!
Mega blij met het resultaat! Nu kunnen de werkbank, vitrine kasten en tafel op z’n plek gezet worden.

Het einde is in zicht, niet wetende dat er nog best wat afwerk dingetjes zijn die toch ook best veel tijd kosten. 30 november komt dichterbij en er moet nog wel het een ander gebeuren. Familie en vrienden zetten samen met ons de schouders eronder en het is echt fantastisch om te zien wat je kunt doen in zo’n korte tijd.

Onwerkelijk om in een eigen gemaakt atelier te mogen werken. De afgelopen maanden waren af en toe best heftig maar onwijs dierbaar! Ik werk met plezier op deze nieuwe locatie en kan niet wachten om het aan jullie te laten zien.

Ben je nieuwsgierig? Zaterdag 30 november tussen 15.00u. en 17.00u. gaan de deuren officieel open. Maak kennis met het nieuwe exclusieve atelier en bekijk mijn collectie onder het genot van een hapje en een drankje.

Liefs Lousanne